Akik taşı, Kuvars ailesine ilişkin bir mineral olan çizgili Kalkedon çeşitlerine verilen isimdir. İsmi, Sicilya’daki Acate ırmağından, akik taşlarının birinci bulunduğu yerden gelir. Genelde çizgili yahut katmanlı, kimi çeşitlerinde ise ‘göz’ desenleri yahut renk benekleri vardır. Kimilerinde fosil kalıntıları bulunabilmektedir. Dünya gökkuşağı lakabını taşıyan iç içe çizgileri ile dünyanın neredeyse tüm renklerinden oluşabilir. Ayrıca renksiz hali de mevcuttur.
Cilalı Taş periyodundaki insanların kalıntılarından keşfedilen akik taşı, Babil’e kadar uzanan bir periyotta şifa tılsımı ve süs olarak kullanılırdı. Tıbbi kullanımı antik Mısır ve Yunan uygarlıkları boyunca devam etti. Afrika ile Orta-Doğu’nun beraberinde Rusya’ya yayıldı. Akik taşı, 15. ve 19. yüzyıllar ortasında Almanya’da gelişen, günümüzde de bulunan ve dünyaca ünlenen bir taşçılık ve cilalama sanayisini oluşturdu.
Metafiziksel açıdan akik taşı, öbür taşlara kıyasla daha az ağırdır ve daha düşük düzeyde titreşimlere sahiptir. Prestiji ise kişinin etkileyiciliğini güçlendirip, dengelediğinin düşünülmesinden gelir. Akik taşındaki katmanlı ve mikroskopik kuvars çizgileri hassas görünmesine rağmen hayli sağlamlardır. Akik taşının duygusal, fizikî ve entelektüel güçleri dengelemekte eksiksiz olduğuna, ayrıca kozmosun müspet ve negatif güçleri olan ying yangın ahengini sağladığına inanılır.
Doğal taşların titreşim ve frekanslara sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle bedenimizde kimi tesirlere yol açtığı söylenmektedir. Taşların özelliklerinin bilimsel katılığı yoktur. Lakin satışta olan eserlerimiz orjinal, gerçek doğal taşlardır. Tıbbi mevzularda doktora müracaatınızı tavsiye ederiz.
Akik Taşı Özellikleri
Akik taşı genelde magmatik taşların oyuklarındaki yeraltı sularının silika depolarından oluşur. Oyukların merkez katmanlarında yahut oyuğun taban noktasından üst yanlışsız olan dikey katmanlarında Akik depolanır. Bu yapılar birden fazla akik taşının karakteristik özelliği çizgili desenlerini oluşturur.
Akik taşı binlerce yıldır pahalı taş olarak kullanılmaktadır. Yüzük, küpe, kolye ve öteki bijuteri çeşitlerinde çok popülerdir. Boncuk, küçük heykeller ve kitap tutucuları biçimi kullanışlı nesnelerin üretiminde de kullanılır.
Akik taşı, tamburlanmış taş üretiminde kullanılan en tanınan pürüzlü taş çeşididir. Genel olarak ucuzdur ve tamburlaması kolaydır.
Akik Taşı Faydaları
Akik taşının iç istikrar, sakinlik ve olgunluk sağladığına inanılır. Esirgeyici özellikleriyle insanı özgüvenle doldurduğu düşünülür. Hamilelik vaktinde annelerin kullanmasında yarar olduğu da düşünülmektedir.
Akik taşının gereksinimimiz olmayan şeylere duyduğumuz şiddetli arzuyu bastırdığı, bunun yanı sıra işte çalışan insanlara ve sorumluluğu bol şahıslara yardımcı olduğu düşünülmektedir. Evlilikte sadakati desteklediğine de inanılır.
Fiziksel yararlarını sıralayacak olursak;
Karın üzerine konulduğunda sindirim sistemini desteklediğine ve gastritin rahatlamasına yardımcı olduğuna,
Cilt sorunlarında ve böcek ısırıklarının güzelleşmesinde faydalı olduğuna,
Göğüs bölgesine konulduğunda kalp ve kan damarlarına, ayrıyeten kalp kaslarına yararlı olduğuna,
Alna konulduğunda ateş geçirebildiğine inanılır.
Duygusal yararlarını sıralayacak olursak;
Gerçekçi ve pragmatik düşündürdüğüne,
Düz desenli akik taşlarının, huzura katkıda sağladığına,
Sıradışı desenli akik taşlarının, değerli seçimlerin yapılmasını sağladığına,
Öz tahlil yapılmasını ve kendini sevmeyi teşvik ettiğine inanılır.
Akik Taşı Burçları
İkizler, Kova, Koç, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Oğlak
Akik Taşı Uyumlu Olduğu Çakralar
Altın Karın Çakrası (Sakral Çakra)
Akik Taşı Temizliği
Taşınızı aldığınız zaman kullanım öncesinde ve aralıklı olarak temizlemeniz önerilir. Yapılan paklık, taşın gücünü düzenler. Doğal taşların paklığı de doğal yollarla yapılır. Bu temizlikte dört element kullanılır. Takı ve nesnelerinizi taşınızın sertlik seviyesine nazaran aşağıdaki usullerle temizleyebilirsiniz:
Akan su ile temizleme: Sert taşları akan suyun altında 3-4 dakika kadar yıkayarak temizleyebilirsiniz.
Deniz suyu veya tuzlu suda bekletme: Sert taşları 10 dakika kadar deniz suyu ya da tuzlu suda bekleterek temizleyebilirsiniz.
Toprağa gömerek temizleme: Taşınızı 1 gün boyunca açık alanda ya da bir saksıda toprağa gömerek temizleyebilirsiniz. Topraktan çıkardığınız taşı üstündeki tozun giymesi için suya tutabilirsiniz.
Tütsü ile temizleme: Sertlik derecesi minimum olan taşlarınızı yaktığınız tütsünün yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
Mum ışığı ile temizleme: Sertlik derecesi az olan taşlarınızı yaktığınız mumların yanına koyarak temizleyebilirsiniz.
Mağazamızda bu ve buna benzer bir çok doğal taşı satın alabilirsiniz.
Ürünlerimizi Amazon üzerinden de satın alabilirsiniz.